De rattenvanger

Het Geluidshuis

Hamelen, dat net naast het gefaalde dorp Bamelen ligt, wordt overspoeld door ratten. Maar Gouverneur Hans J Drumpf heeft grootsere uitdagingen : Hamelen moet het meest vooruitstrevende dorp ter wereld worden, en dat begint met een muur, meer reclame in het straatbeeld en stevige hervormingen op school.

Noisette, plaatselijke bakkerin en zus van Tuurke, is er niet gerust in. Om toch van de ratten af te geraken, legt de gouverneur zijn oor te luisteren bij de muzikale Hervé, die zijn oog heeft laten vallen op Noisette. 

De Rattenvanger is een visionair hoorspel dat de politiek dichter bij de gewone man brengt, maar ook ratten dichter bij de beschaving, energie dichter bij sport, kinderen dichter bij de uitputting, het schoolhoofd dichter bij haar ambities en de luisteraar dichter bij de waanzin. Hoe het afloopt, vertellen we niet maar we kunnen al wel meegeven dàt het afloopt.

De rattenvanger

Click on above image to view full picture

Meer Views

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 24,95
  • -
  • +
  • Share on:

Details

Roy Aernouts speelt hobo en geen fluit, Ella Leyers is lief en hyperactief, Wim Opbrouck zet een muur van een prestatie neer, Ruth Beeckmans leert de jeugd weer materialistisch denken, en Stany Crets, Peter Van den Begin en Koen De Graeve zijn gezworen kameratten.

Verder ook met Gène Bervoets, Eva Binon, Alejandra Theus, Mark Verstraete en Arthur Hermans als leergierige Tuurke.

En o ja, Warre Borgmans natuurlijk : als die vertelt, lopen er gegarandeerd een hoop kinderen achteraan.

Aanvullende Informatie